Zemiaky a Bataty ošúpeme a nakrájame na kocky, dáme variť. Šošovicu uvaríme. Mrkvu očistíme a nastrúhame na väčšom strúhadle.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky, olej z nich nevyhodíme. Šampiňóny tiež nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca vlejeme olej zo sušených paradajok, na ňom orestujeme nastrúhanú mrkvu, následne pridáme šampiňóny a sušené paradajky. Varíme cca 5 minút, pridáme uvarenú šošovicu.
Dochutíme soľou a čiernym korením. Bataty so zemiakmi rozmixujeme na pyré a dosolíme. Plech si vymastíme rastlinným maslom a vysypeme strúhankou (kukuričnou pre blp. verziu).
Na spodok vysypeme hotovú zeleninovú zmes a druhú vrstvu koláča spravíme zo zemiakovo-batatového pyré. Povrch uhladíme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15 minút.
Každý pondelok Vám pošleme aktuálne obedové menu na email.