Slnecnica Logo
poctivo zdravo chutne
www.slnecnicanz.sk

Recept

Pastiersky koláč

  • 250g mrkva
  • 650g zemiaky bataty
  • 450g zemiaky
  • 40g paradajky sušené
  • 100g šošovica hnedá
  • 70g šošovica beluga
  • 80g šampiňóny čerstvé

Zemiaky a Bataty ošúpeme a nakrájame na kocky, dáme variť. Šošovicu uvaríme. Mrkvu očistíme a nastrúhame na väčšom strúhadle.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky, olej z nich nevyhodíme. Šampiňóny tiež nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca vlejeme olej zo sušených paradajok, na ňom orestujeme nastrúhanú mrkvu, následne pridáme šampiňóny a sušené paradajky. Varíme cca 5 minút, pridáme uvarenú šošovicu.
Dochutíme soľou a čiernym korením. Bataty so zemiakmi rozmixujeme na pyré a dosolíme. Plech si vymastíme rastlinným maslom a vysypeme strúhankou (kukuričnou pre blp. verziu).
Na spodok vysypeme hotovú zeleninovú zmes a druhú vrstvu koláča spravíme zo zemiakovo-batatového pyré. Povrch uhladíme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15 minút.

Prihláste sa na odber

Každý pondelok Vám zašleme aktuálne obedové menu na email.

Kde nás nájdete?

Reštaurácia sa nachádza na ulici L. Kassáka 8, hneď vedľa čínskej rěstaurácie Panda.

Otváracie hodiny

7:30 - 16:00 Stála ponuka každý pracovný deň (bagety, pudingy, cheasecake a iné)
11:00 - 15:00 Podávame obedové menu
15:00 - 16:00 Môžete si vyzdvihnúť vopred zabalené jedlo