Slnecnica Logo
poctivo zdravo chutne
Pondelok - Piatok: 7:30 - 15:00. Obedové menu: 11:00 - 15:00
www.slnecnicanz.sk • 0940 624 896

Recept

Čerstvý šalát s pečenou reďkovkou, cícerom a dijonskou omáčkou

Na prípravu jednej porcie budeme potrebovať:

  • 200 g zmesi ľubovoľných listových šalátov (napr. rucola, baby špenát polníček, ľadový šalát…)
  • 100 g uvareného cíceru
  • 100 g reďkovky (bielej alebo červenej)
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 50 ml olivového oleja
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 1 PL lyžicu dijonskej horčice
  • 0,5 PL vínneho octu
  • 0,5 PL sladidla
  • sol
  • 1 PL orechov
  • 1 PL lahôdkového droždia

V mise si zmiešame šaláty. Reďkovku očistíme, nakrájame na menšie kúsky, posypeme rímskou rascou a soľou a dáme piecť do rúry na 180° cca. 10 minút. Dijonskú zálievku pripravíme z olejov, horčice, sladidla, štipky soli a vínneho octu. Vlašské orechy pomelieme a zmiešame s lahôdkovým droždím. Zmes šalátov polejem polovicou dijonskej omáčky, posypeme orechami a droždím, pridáme cícer a upečenú reďkovku a môžeme poliať druhou polovicou zálievky.

Ako prílohu odporúčame obľúbené pečivo.

Prajeme Vám dobrú chuť

Menu do Vášho emailu

Každý pondelok Vám pošleme aktuálne obedové menu na email.

Kde nás nájdete?

Reštaurácia sa nachádza na ulici L. Kassáka 8, hneď vedľa čínskej rěstaurácie Panda.

Otváracie hodiny

Pondelok - Piatok: 7:30 - 15:00 hod.