Budeme potrebovať
500g cestovín Lasagne
125 g strukovinovej múky
125g rastlinného "masla",
700 g čerstvých paradajok
200 g mrkvy
200 g cukety
200g baklažánu
lahôdkové droždie
čerstvú bazalku
oregano
muškátové orechy
čierne korenie
soľ podľa chuti
Baklažán deň vopred nakrájame na plátky, osolíme a necháme odstáť.
Pripravíme si bešamel:
Maslo zohrejeme na panvici, pridáme múku, opražíme, prilejeme 1,5- 2dcl studenej vody, dobre rozmiešame, privedieme do varu.
500g paradajok nakrájame, zamiešame do bešamelu, dochutíme soľou a čerstvou bazalkou.
Zvyšné paradajky, udusenú mrkvu, baklažán a cuketu nakrájame na plátky.
Misu na zapekanie vymastíme, na spodok dáme bešamel, poukladáme cestoviny ( nevaríme vopred!),znova bešamel a zeleninu. Takto navrstvíme, na vrch dáme bešamel, posypeme lahôdkovým droždím.
Zakryjeme , pečieme na 180° 20 min. Po 20. minútach odkryjeme a pečieme ďalších 15 minút.
Necháme troška vychladnúť a nakrájame.
Pripravíme paradajkovú omáčku: udusíme 500g paradajok, pridáme čerstvé bylinky, soľ a cesnak podľa chuti.
Prajeme Vám dobrú chuť 🌻
Každý pondelok Vám pošleme aktuálne obedové menu na email.