Slnecnica Logo
poctivo zdravo chutne
www.slnecnicanz.sk

Recept

Zeleninové Lasagne s paradajkovou omáčkou

Budeme potrebovať
500g cestovín Lasagne
125 g strukovinovej múky
125g rastlinného "masla",
700 g čerstvých paradajok
200 g mrkvy
200 g cukety
200g baklažánu
lahôdkové droždie
čerstvú bazalku
oregano
muškátové orechy
čierne korenie
soľ podľa chuti


Baklažán deň vopred nakrájame na plátky, osolíme a necháme odstáť.
Pripravíme si bešamel:
Maslo zohrejeme na panvici, pridáme múku, opražíme, prilejeme 1,5- 2dcl studenej vody, dobre rozmiešame, privedieme do varu.
500g paradajok nakrájame, zamiešame do bešamelu, dochutíme soľou a čerstvou bazalkou.
Zvyšné paradajky, udusenú mrkvu, baklažán a cuketu nakrájame na plátky.
Misu na zapekanie vymastíme, na spodok dáme bešamel, poukladáme cestoviny ( nevaríme vopred!),znova bešamel a zeleninu. Takto navrstvíme, na vrch dáme bešamel, posypeme lahôdkovým droždím.
Zakryjeme , pečieme na 180° 20 min. Po 20. minútach odkryjeme a pečieme ďalších 15 minút.
Necháme troška vychladnúť a nakrájame.
Pripravíme paradajkovú omáčku: udusíme 500g paradajok, pridáme čerstvé bylinky, soľ a cesnak podľa chuti.

Prajeme Vám dobrú chuť  🌻

Prihláste sa na odber

Každý pondelok Vám zašleme aktuálne obedové menu na email.

Kde nás nájdete?

Reštaurácia sa nachádza na ulici L. Kassáka 8, hneď vedľa čínskej rěstaurácie Panda.

Otváracie hodiny

7:30 - 16:00 Stála ponuka každý pracovný deň (bagety, pudingy, cheasecake a iné)
11:00 - 15:00 Podávame obedové menu
15:00 - 16:00 Môžete si vyzdvihnúť vopred zabalené jedlo