V prvom rade nám chýbalo chutné a zdravé jedlo v našom meste.
S odstupom času si stále viac uvedomujeme aj ekologické výhody rastlinnej stravy, hlavne z hľadiska udržateľnosti.
Všetky naše jedlá sú čisto z rastlinných surovín - teda vegánske. Jedinou výnimkou je med, ktorý v prípade použitia vždy uvedieme v názve konkrétneho jedla.
Snažíme sa nakupovať najmä lokálnu zeleninu a ovocie, ak to je možné.
Nakupujeme rastlinné mlieka, smotany, syr, tofu a tempeh.
Nepoužívame žiadne hotové náhrady masa, polotovary, omáčky, koreninové zmesi, majonézy alebo podobné potraviny - všetko to pripravujeme my v našej kuchyni.
V dohľadnej budúcnosti nie. Sme lokálpatrioti. Prioritne pracujeme na projektoch, ktoré obohacujú miesto kde žijeme - organizujeme besedy, spoluzakladali sme Lesnú škôlku a Živú školu pre naše deti.
Alergény sú uvedené pri konkrétnych jedlách.
Každý deň máme v ponuke bezlepkové jedlo, a všetky naše jedlá sú prirodzene bezlaktózové. O zložení Vám radi poskytneme info v reštaurácii alebo na 0940 624 896.
Našu ponuku, a všetky informácie o nás nájdete na našej stránke www.slnecnicanz.sk, a na našich sociálnych sieťach: Facebook a Instagram.
Aktuálne rozvoz neponúkame. Môžete si však objednať jedlo, ktoré vám zabalené vydáme v reštaurácii.
Naša adresa je L.Kassáka 8 v Nových Zámkoch. Označili sme reštauráciu na google mapách, odkaz nájdete aj na naśej stránke.
Nie. Naše jedlá sú náročné nielen na suroviny, ale aj na prípravu. Napríklad pripraviť fašírky trvá približne 5 hodín.
Museli sme sa zmieriť s tým, že ak chceme používať kvalitné suroviny a platiť poctivo našich kolegov, tak tento projekt ani napriek skutočne vysokej návštevnosti nebude ziskový. Pri odporúčanej cenotvorbe by hlavné jedlo u nás malo cenu 9Eur. Takúto cenu však trh v našom meste neznesie.
Našim cieľom je variť aj naďalej kvalitné jedlo, fungovať stabilne, a tvoriť finančnú rezervu na nečakané výdavky.